Jdi na obsah Jdi na menu
 


David Beckham

Obrazek

Už jako školák, David Beckham representoval hrabství Essexu, měl zkušební lhůtu s Leyton Orient a navštěvoval Hotspurskou školu zdokonalení v Tottenhamu.
Po zapsání se do klubu Manchesteru 8.července 1992 jako nováček, pomohl klubu k výhře v FA Cupu mladistvých v květnu roku 1992.

Obrazek

O několik měsíců později, 1.října 1992, David udělal svůj první týmový debut jako nahradník v Rumbelows Cupu. Nicméně musel čekat dalších dva a půl roku aby dosáhl svého prvního debutu v lize.
Během této doby, získal medaili za druhé místo v FA Cupu mladistvých v roce 1993. Hrál také 5 zápasů, když byl zapůjčený pro Preston North End.
David si nakonec vytvořil svůj debut v Premiere League v domácím prostředí proti Leeds United 2. dubna 1995.
Jeho skvělá výkonnost během sezóny 1996/97 pomohla United k výhře dalšího titulu v Preimere League a dosáhli tak semifinále v poháru UEFA Champions League. Na své osobní úrovni byl zvolen hráčem roku mladých a celkově skončil druhý v soutěži volené průzkumem občanů.

Obrazek
Sezóna 1997/98 byla ta neuspokojivá pro United, když skončili druzí po Arsenalu Londýn v lize.Prohráli s Barnsley v FA Cupu a byli vyřazeni Monakem ve čtvrtfinále ligy mistrů. Existovala ale útěcha pro Beckhama, když byl vybrán do národního týmu Anglie.
Mistrovství světa dávalo Beckhamovi smíšené pocity. Když nebyl v základní sestavě pro první dva zápasy, pak dal nádherný gól z přímého kopu proti Kolumbii a bylů oslavován jako národní hrdina. Později však byl považován za značkového bídáka, protože když byl vyloučen za faul na Diega Simeone tak byla Anglie vyřazena v druhém kole Argentinou. Byla to první červená karta pro Beckhama v jeho kariéře. Někteří experti předpověděli, že je ho problémy na mistrovství světa mohou vést k jeho vyloučení z národního týmu Anglie, ale David pořádně zabral k napravení všech jeho chyb.
David Beckham hrál svůj první zápas v lize v sezóně 1998/99 proti Leicester City.

Obrazek
V červenci 1999 se David oženil s Viktorii Adamsovou, lépe známou jako "posh" (nóbl, extra), členkou skupiny Spice Girls.
Hlavní Beckhamův úspěch v sezóně 2000/01 byl na mezinárodní scéně, ačkoliv opět vyhrál titul v Premiereship za United. David se stal poprvé kapitánem za národní mužstvo v přátelském zápase proti Itálii a poté si zachoval kapitánskou pásku v přátelském zápase proti Španělsku a dále v kvalifikaci na mistrovství světa proti Albánii a Finsku, proti kterým skóroval důležitý gól na Anfield-domácím hřišti Fc Liverpoolu.
Teď si spokojeně kope za Real Madrid a Florenino Perez si mastí kapsi, jak mu dobře vyšel jeho nákup. Realu se totiž vracejí obrovsky rychle peníze, za které jej koupila, tedy něco pod 1 miliardu korun.¨

Obrazek

Můj názor :

Přímé kopy to je jeho jméno , být golman nikdy bych nechtěl stát při jeho perfektně promyšlené střele.Myslím , že ty úspěchy , kterých je několik ho stáhli trochu ke dnu ale pořád je to jeden z nejlepších fotbalistů na světě i když o něm teď moc neslýcháme.